Mivel a szemünk előtt zajlik a “mobilforradalom”, és rengeteg versenyző van a piacon, ezért egy Gyakori Kérdések formájában megválaszolunk pár technológiával kapcsolatos kérdést.

Kérdés: A Fastomatic technológiája HTML5/CSS/JavaScript alapú?

Válasz: NEM, a technológiánk teljes mértékben független ezektől az eszközöktől. Minden platformon natív komponenseket használunk, vagyis az alkalmazásaink nem úgy néznek ki, mint egy weboldal, hanem úgy, mint a készülék saját alkalmazása, harmonizálva a megszokott, kialakult felhasználói reflexekkel.


Kérdés: A Fastomatic technológiája valamilyen futtatókörnyezetre (pl. Adobe AIR) alapul?

Válasz: NEM, a techológiánk teljesen natív, minden platformnak a saját fejlesztőkörnyezetét használja, ezáltal biztosítva a sebességet, a kompatibilitást, és a készülékek tudásának maximális kihasználását.


Kérdés: A Fastomatic termékek minden platformon különböznek?

Válasz: NEM, egyedi technológiánknak köszönhetően pontosan ugyanabban a környezetben dolgozunk akkor is, ha okostelefonra, akkor is, ha szerverre, vagy ha webes felületre fejlesztünk. Ez olyan fokig van így, hogy az üzleti logika teljes egészében azonos forráskódból fordul le minden platformra, tehát ha új elemmel gazdagítunk egy alkalmazást, akkor az egyidejűleg megjelenik a webes felületen, és minden okostelefonon vagy tableten futó alkalmazásban is. A különbség annyi az egyes platformok között, hogy a megjelenítés mindenhol igazodik az előírásokhoz és szabványokhoz.


Kérdés: Az okostelefonra vagy tabletre készülő komponenseknél az Androidos és az iPhone/iPad-es telepítők egyszerre készülnek el?

Válasz: Igen, a két készülékcsaládra teljesen egyszerre készülnek el a telepítőcsomagok, nincs különbségtétel. Ennek következtében ügyfeleink nem köteleződnek el egyetlen platform mellett sem, nincs akadálya annak, hogy a kollégák egy része iPhone-ján, másik része pedig Androidos telefonján használja ugyanazt az alkalmazást.


Kérdés: Támogat-e a Fastomatic technológiája más platformokat az Androidon és az iOS-en kívül?

Válasz: Egyelőre nem, viszont a Windows Phone 8-at, és a BlackBerry OS 10-et támogatni fogja.


Kérdés: Használ-e a Fastomatic technológiája más cégtől vásárolt keretrendszert, fejlesztőkörnyezetet, vagy hasonlót?

Válasz: NEM, a Fastomatic technológia kisebb részben nyílt forráskódú, nagyobb részben saját fejlesztésű elemekre épül. A fejlesztés 1996-ban kezdődött el, és 2007-ben vett nagyobb lendületet.